Promocija vode = promocija zdravega življenja

Že samo en kozarec na dan lahko naredi veliko razliko v delovanju našega organizma. Tisti, ki redno pijejo vodo, dokazano dnevno zaužijejo manj kalorij in imajo bolj zdrav bioritem v primerjavi s tistimi, ki pijejo sladke pijače.

Številne študije kažejo na to, kako pomemben vpliv ima pitje vode na posameznikovo kvaliteto življenja ter zmožnost fizičnega in psihičnega upravljanja samih sebe.
Kot primer lahko povzamemo študijo, ki je bila izvedena v ZDA, o povezavi med hidracijo in mentalnim delovanjem pri starejših ljudeh (nad 50 let). Rezultati so se presenetljivo razlikovali že pri 1-2 popitih kozarcev na dan manj oz. več. Že kozarec vode na dan manj je opazno vplival na zmanjšanje hitrosti in učinkovitosti človeškega mentalnega delovanja.
Naslednja raziskava, prav tako v ZDA, je razkrila, da pitje pijač močno vpliva tudi na prehrambene navade, saj ljudje, ki pijejo samo vodo, tudi jedo bolj zdravo in manj kalorično od tistih, ki pijejo sladke pijače. Nabiranje kalorij je torej močno odvisno od samih pitnih navad in ne le od “našega okusa”.

Raziskav, ki bi dokazovale pozitiven vpliv vode na naše telo in življenjske navade je veliko. Zavedati se moramo, da vsaka stvar, ki jo tako ali drugače zaužijemo, odraža kakšni smo, koliko smo skrbni in koliko se imamo pravzaprav pod nadzorom.

Comments are closed.